• za
  16
  aug
  2014
  04:00Amsterdamse bos, Amstelveen

  RidderspektakelHet Middeleeuws Ridderspektakel is een rondreizend evenement voor jong en oud met stoere ridders op paarden, spannende roofvogelshows en een compleet Middeleeuws dorp waar je kan zien hoe de ridders vroeger leefden. Met tal van activiteiten speciaal voor kinderen, maar ook voor volwassen ridders en jonkvrouwen!
  Adresgegevens Amsterdam

  Nieuwe Kalfjeslaan 23
  1182 AA Amstelveen

  LET OP: RIDDERSPEKTAKEL AMSTERDAM IS OP DE ARENA NABIJ DE AMSTERDAMSE MANEGE AAN DE NIEUWE KALFJESLAAN.

 • zo
  17
  aug
  2014
  04:00Amsterdamse bos, Amstelveen

  RidderspektakelHet Middeleeuws Ridderspektakel is een rondreizend evenement voor jong en oud met stoere ridders op paarden, spannende roofvogelshows en een compleet Middeleeuws dorp waar je kan zien hoe de ridders vroeger leefden. Met tal van activiteiten speciaal voor kinderen, maar ook voor volwassen ridders en jonkvrouwen!
  Adresgegevens Amsterdam

  Nieuwe Kalfjeslaan 23
  1182 AA Amstelveen

  LET OP: RIDDERSPEKTAKEL AMSTERDAM IS OP DE ARENA NABIJ DE AMSTERDAMSE MANEGE AAN DE NIEUWE KALFJESLAAN.

 • za
  06
  sep
  2014
  zo
  28
  sep
  2014
  Zo t/m do 8.30-1.00 Vr en za 8.30-2.00Vondelpark, Amsterdam

  poster Fototentoonstelling is ode aan het Vondelpark

  Project van fotografencollectief Lucifer toont prachtige foto van het Vondelpark op diverse locaties. Er hangen foto's aan de hekken van de Amstelveenseweg en bij de ingang op de Stadhouderskade. Daarnaast staan er foto's in de Picassoweide, in de Koeienweide en bij het Olifantenpaadje. Ook drijven er foto's in de vijvers. Teksten van Anna Enquist, Jan van Mersbergen, Maartje Wortel, Miek Zwamborn en K. Schippers zijn bij of in de buurt van de foto's te lezen. In VondelCS is een selectie van de foto's te bezichtigen naast aanvullend materiaal.
  Een plattegrond van de verschillende locaties staat op deze website. De fotografen zijn Caroline Bijl, Henri Blommers, Daniëlle Celie, Marlon Mendonça Dias, Noortje Schmit.
  plattegrond Vondelpark

 • za
  13
  sep
  2014
  Zevenhuizerplas

  Men-of-Steel De Men of Steel Run Zevenhuizerplas is een mud run door het loodzware, mulle zand met de meeste obstacles op 7 km of 14. 40 militaire obstacles van soms 8 meter hoog op de 7 km.

  Op de 14 km trotseer je 70 obstacles!
  De Men of Steel Run doet niet aan kleine obstacles….
  Nog niet tough enough?
  Je moet ook 2 x 300 meter zwemmen...
  Wat dacht je verder van een 10m hoge loodrechte klimmuur of rijden op het 4x4 parcours met RAM SPORTS Pick Up trucks?

  ARE YOU TOUGH ENOUGH? EARN IT!

 • za
  18
  okt
  2014
  Wekerom

  Duchenne Obstacle Run Unieke Obstaclerun op een unieke locatie voor een goed doel: de route ligt namelijk in een 35 hectare groot bos. De Obstalce Run wordt speciaal georganiseerd om geld in te zamelen voor de ziekte van Duchenne.

  Zo gaat 20 euro van elk deelnemers fee naar het onderzoek naar de ziekte van Duchenne.
  Ook levert elk shirt 8 euro op voor Duchenne.
  Zes of twaalf kilometer alleen maar door het bos!
  Naast alle gebruikelijke obstakels maken modder, bandenberg , boogschieten en een geweldig klimbos deel uit van het parcours. Natuurlijk doen we niet aan stroom in een obstakel!

 • za
  01
  nov
  2014
  zo
  11
  jan
  2015
  Rijksmuseum, Amsterdam

  RijksmuseumZeldzame foto’s van wereldberoemde fotografen zoals Jacques-Henri Lartigue, Lewis Hine, László Moholy-Nagy, Man Ray, Brassaï, W. Eugene Smith, Ed van der Elsken en William Klein zijn vanaf 1 november 2014 te zien in de tentoonstelling 'Modern Times. Fotografie in de 20ste Eeuw'. Het is de eerste grote overzichtstentoonstelling 20ste-eeuwse fotografie uit eigen collectie die het Rijksmuseum presenteert.
  Met ruim 400 foto’s laat de tentoonstelling de grote ontwikkelingen zien die de fotografie in de 20ste eeuw doormaakte: de opkomst van de journalistieke fotografie, amateurfotografie, kleurenfotografie, mode- en reclamefotografie en fotografie als kunst. Modern Times toont een breed overzicht: van zuiver documentair tot autonoom kunstzinnig. En van Eadweard Muybridge tot Viviane Sassen.
  De tentoonstelling Modern Times. Fotografie in de 20ste Eeuw en de bijbehorende publicatie Modern Times. Photography in the 20th Century zijn mogelijk gemaakt door de jarenlange sponsoring van Baker & McKenzie.

 • za
  01
  nov
  2014
  19:30Amsterdam

  Halloween ParadeDe FOX Amsterdam Halloween Parade is voor vampiers, heksen, enge clowns, supermannen, zombies, monsters, demonen, onheilpredikers, bloedende bruiden, creepy dokters en mummies. Dit is de grootste Halloween Parade van Nederland dwars door het centrum van de hoofdstad. Het is tevens een stoet van Deviant Mutant Vehicles: verminkte, omgebouwde voertuigen. Verwacht een nieuwe FOX Amsterdam Halloween Parade op zaterdag 1 november 2014

  Verzamelen vanaf 19:30 uur NZ-lijn Metrostation Rokin
  Vertrek: 20:30 uur
  Aankomst: rond 22:00 uur
  De route is 3,8 km

  Deelname is gratis.

  ROUTE
  De FOX Amsterdam Halloween Parade volgt een nieuwe route sinds 2013. Vanaf Rokin via Dam (kermis!) en over de Raadhuisstraat, naar DE Halloween-straat van Amsterdam: de Rozengracht! Dat wordt een speciaal moment want daar zit het RozenTheater van Boom Chicago die een speciaal Haunted House event hebben (Nightmare on Rozengracht) en daar zitten maar liefst 3 feestwinkels ( PartyHouse, PartyBalloon en Backstage). Vervolgens gaat de stoet rechts af over de Marnixstraat, Nassaukade en door de Staatsliedenbuurt (van Limburg Stirumstraat) naar de Westergasfabriek.

 • za
  08
  nov
  2014
  za
  15
  nov
  2014
  Eindhoven

  GLOW 2014 'STAD IN BEWEGING'
  Van 8 tot en met 15 november 2014 staat Eindhoven weer volop in het teken van lichtkunstfestival GLOW. Thema van de negende editie is ‘Stad in beweging’. Zo’n vijftig kunstenaars bieden met lichtinstallaties, -sculpturen, -projecties en performances de toeschouwers een verrassend nieuwe kijk op de stad. GLOW is gratis toegankelijk en trok vorig jaar maar liefst 520.000 bezoekers.

  We zijn continu in beweging. Te voet, op de fiets, met de auto, bus of trein. Bij elke verplaatsing verandert ons perspectief op de stad en beleven wij onze omgeving steeds op een andere manier. Zelfs als wij stilstaan, verandert de wereld om ons heen. Zo is de stad steeds in wording. Soms in rap tempo, soms zo langzaam dat we het ons niet bewust zijn. De kunstenaars van GLOW willen met lichtinstallaties, -sculpturen, -projecties en performances de toeschouwers in beweging zetten en ze een verrassend nieuwe kijk op de stad bieden. Een wandelroute door het centrum langs bekende en minder bekende plekken verbindt de lichtkunstwerken met elkaar. Het publiek wordt uitgedaagd om niet alleen te kijken, maar ook echt te zien en intens te ervaren.

  Eindhoven, Stad in Beweging
  GLOW accentueert de sterke band van Eindhoven met licht. Sinds 1870 kwam de luciferindustrie op gang en in 1891 vestigde Philips er een gloeilampenfabriek. Mede hierdoor is de stad uitgegroeid tot de huidige technologische metropool. Eindhoven is tegenwoordig meer dan ooit in beweging, gaat vooruit, groeit. Eindhoven is een broedplaats van vernieuwing op het gebied van technologie, design en kennis. Zowel creatieve innovators als slimme wetenschappers krijgen alle ruimte om grensverleggend bezig te zijn.

 • do
  27
  nov
  2014
  zo
  18
  jan
  2015
  Amsterdam

  Aankomende winter licht Amsterdam op tijdens Amsterdam Light Festival. Het is alweer de derde editie van het winterse lichtfeest voor jong en oud. De historische binnenstad van Amsterdam zal ruim vijftig dagen het sfeervolle decor zijn van het internationale festival.

  Vaar- en wandelroute
  In de stad zijn verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien van hedendaagse (internationale) kunstenaars. De vaarroute, Water Colors, neemt je mee langs de Amsterdamse grachten en de Amstel, die verlicht worden door kunstwerken. De wandelroute, Illuminade, loopt door de Amsterdamse binnenstad. Ook de rest van de stad staat in het teken van licht: er zijn tal van musea die meedoen met het festival en allerlei activiteiten voeren de bezoeker mee in de innovatie van lichtkunst.

  Het thema van het festival dit jaar, ‘A Bright City’, daagt kunstenaars uit om een ode te brengen aan het leven in de metropool om daarmee een onverwachte kijk te bieden op deze bijzondere stad!

  Data
  De derde editie van het festival is van 27 november 2014 t/m 18 januari 2015. De vaarroute, Water Colors, is van 27 november 2014 t/m 18 januari 2015 en de wandelroute, Illuminade, van 11 december 2014 t/m 4 januari 2015.


 

bol.com sport algemeen