Wijbe Visser

fotografie

evenementen-kalender

 • za
  01
  nov
  2014
  zo
  11
  jan
  2015
  Rijksmuseum, Amsterdam

  RijksmuseumZeldzame foto’s van wereldberoemde fotografen zoals Jacques-Henri Lartigue, Lewis Hine, László Moholy-Nagy, Man Ray, Brassaï, W. Eugene Smith, Ed van der Elsken en William Klein zijn vanaf 1 november 2014 te zien in de tentoonstelling 'Modern Times. Fotografie in de 20ste Eeuw'. Het is de eerste grote overzichtstentoonstelling 20ste-eeuwse fotografie uit eigen collectie die het Rijksmuseum presenteert.
  Met ruim 400 foto’s laat de tentoonstelling de grote ontwikkelingen zien die de fotografie in de 20ste eeuw doormaakte: de opkomst van de journalistieke fotografie, amateurfotografie, kleurenfotografie, mode- en reclamefotografie en fotografie als kunst. Modern Times toont een breed overzicht: van zuiver documentair tot autonoom kunstzinnig. En van Eadweard Muybridge tot Viviane Sassen.
  De tentoonstelling Modern Times. Fotografie in de 20ste Eeuw en de bijbehorende publicatie Modern Times. Photography in the 20th Century zijn mogelijk gemaakt door de jarenlange sponsoring van Baker & McKenzie.

 • do
  27
  nov
  2014
  zo
  18
  jan
  2015
  Amsterdam

  Aankomende winter licht Amsterdam op tijdens Amsterdam Light Festival. Het is alweer de derde editie van het winterse lichtfeest voor jong en oud. De historische binnenstad van Amsterdam zal ruim vijftig dagen het sfeervolle decor zijn van het internationale festival.

  Vaar- en wandelroute
  In de stad zijn verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien van hedendaagse (internationale) kunstenaars. De vaarroute, Water Colors, neemt je mee langs de Amsterdamse grachten en de Amstel, die verlicht worden door kunstwerken. De wandelroute, Illuminade, loopt door de Amsterdamse binnenstad. Ook de rest van de stad staat in het teken van licht: er zijn tal van musea die meedoen met het festival en allerlei activiteiten voeren de bezoeker mee in de innovatie van lichtkunst.

  Het thema van het festival dit jaar, ‘A Bright City’, daagt kunstenaars uit om een ode te brengen aan het leven in de metropool om daarmee een onverwachte kijk te bieden op deze bijzondere stad!

  Data
  De derde editie van het festival is van 27 november 2014 t/m 18 januari 2015. De vaarroute, Water Colors, is van 27 november 2014 t/m 18 januari 2015 en de wandelroute, Illuminade, van 11 december 2014 t/m 4 januari 2015.

 • za
  28
  feb
  2015
  17:00La Place Utrecht central station (4th floor)

  Utrecht photowalk
  For our photo club's 14th photowalk, we are inviting you to a journey outside of Amsterdam. Come discover the beautiful city of Utrecht at night!

  Route
  An exact route of the walk will be published a week before the event takes place.

  Night photography tips
  To increase the quality of your night photography photos, we suggest making long exposure photos using a tripod and cable release/remote.

  What's a photowalk?
  See our website for more information about what to expect from this event:

  http://amsphotoclub.com/photowalks/

 • za
  04
  apr
  2015
  14:45Dam Square Monument

  Amsterdam pillow fight
  Come join us as we photograph the 'International Pillow Fight Day' in Amsterdam! A popular event taking place in many cities around the world on April 4th this year.

  Be creative
  Freeze action with fast shutter speeds, capture emotions in peoples faces as they strike their opponents and get nice wide angle shots of Amsterdam's city square covered in goose feathers.
  Meetup-logo

  Amsterdam-Photo-Club

  Secure your camera
  This might be an event were you want to keep your camera strap around your neck. You never know what will come flying your way.

  No photographer will be 100% safe 🙂

 • wo
  19
  aug
  2015
  zo
  23
  aug
  2015
  08:00Tussen IJmuiden en Amsterdam

  Sail-2010

  Van Gouden Verleden naar Gouden Toekomst

  SAIL Amsterdam 2015, het meest spraakmakende nautische evenement van het jaar! In augustus mag Amsterdam voor de 9e keer grootmasten van over de hele wereld verwelkomen. Tijdens SAIL kan er volop genoten worden van nautische erfgoed, maar ook is er plaats voor cultuur, entertainment en hospitality. - See more at: https://www.sail.nl/2015/sail-evenementenpagina#sthash.Nug5nWFq.dpuf

  Van SAIL In tot en met Farewell Parade
  Bij het startschot, als wel afsluiter van SAIL op 19 en 23 augustus kunt u in verschillende Noordzeekanaal gemeenten prachtige schepen zien langsvaren. In de Amsterdamse IJhaven bent u gedurende de hele SAIL welkom aan boord bij diverse Tall Ships. Daarnaast is genoeg te bleven voor jong en oud. SAIL biedt naast haar bijzondere nautisch erfgoed ook genoeg culturele en educatieve activiteiten.
  - See more at: https://www.sail.nl/2015/sail-evenementenpagina#sthash.Nug5nWFq.dpuf

 • do
  31
  dec
  2015
  23:59Amsterdam

 

bol.com sport algemeen

© 2021 Wijbe Visser

Thema door Anders Norén

Translate »