• za
  28
  mei
  2016
  zo
  19
  jun
  2016
  Vietnam
 • vr
  16
  sep
  2016
  zo
  25
  sep
  2016
  Spaarndammerbuurt, Amsterdam

  Een week voordat de Unseen-beurs op het Westergasfabriekterrein opent start de tweede editie van het Unseen Festival.

  Unseen Festival is dit jaar terug met een uitgebreid programma vol fotografie, in al haar vormen. Van Japanse fotografen en selfiecursussen tot boottochtjes en een tentoonstelling van Anton Corbijn.

  Het festival speelt zich af in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt. Tien dagen lang is deze wijk het toneel voor een vol programma met diverse tentoonstellingen en activiteiten, die op verschillende locaties te bezoeken zijn.

  De hoofdlocatie en uitvalsbasis voor Unseen Photo Festival is Museum Het Schip. Unseen zal inspelen op een thema dat aan deze bijzondere locatie raakt en bovendien zeer actueel is in de hedendaagse fotografie: het ambacht. Behalve de speciale tentoonstelling die hier wordt gepresenteerd, wordt op deze locatie ook een Masterclass Collecting Photography gegeven in samenwerking met Foam.

  Tijdens het festival presenteert Unseen de tentoonstelling TOUCHED – Craftsmanship in Photography in Museum Het Schip, samengesteld door de internationaal befaamde Nederlandse fotograaf / filmregisseur Anton Corbijn. De tentoonstelling toont bijzonder werk van twaalf internationale, veelal jonge fotografen.

  Er zijn verder op tal van andere bijzondere locaties - in de Spaarndammerbuurt én daarbuiten - exposities en evenementen te bezoeken.
  www.wijbevisser.nl

 • vr
  23
  sep
  2016
  zo
  25
  sep
  2016
  Westergasfabriek, Amsterdam

  Unseen Photo Fair vindt plaats op het Westergasfabriekterrein van 23 tot 25 september. De 53 deelnemende internationale galeries brengen op Unseen Photo Fair de meest recente ontwikkelingen in de hedendaagse fotografie.

  Unseen is dé internationale fotografiebeurs volledig gericht op nieuwe fotografie. De vijfde editie van Unseen presenteert wederom een top lijst van meer dan 50 galeries met het nieuwste werk van ruim 150 kunstenaars, en een uitgebreid beursprogramma.

  De 53 deelnemende internationale galeries brengen op Unseen Photo Fair de meest recente ontwikkelingen in de hedendaagse fotografie voor het voetlicht door opkomend talent en ongezien werk van gevestigde namen te tonen (zo is er o.a. werk te zien van Isaac Julien, Anton Corbijn, Antoine d’Agata en Zanele Muholi). De beurs is bovendien een belangrijke plek voor discussie, dialoog en de uitwisseling van creatieve ideeën met een gevarieerd programma vol lezingen, debatten en een boekenmarkt, waar professionals en geïnteresseerden uit de internationale fotografiewereld elkaar ontmoeten.
  www.wijbevisser.nl

 • za
  01
  okt
  2016
  every city

  “Why aren’t you doing a photo walk in my city?”

  We get this question a lot, but you’ll be happy to know we don’t actually pick the cities — every city, everywhere is invited to create a photo walk — you just need a photographer in your city to apply to lead one. So, if you search for a walk in your city and you don’t see one – it just means someone hasn’t volunteered to lead a walk there yet.

  Now, we just publicly launched yesterday, and a whole bunch of cities added photo walks yesterday and bunch more will be coming online today, so if you don’t see a walk in your city…just wait a few days and check back — there will probably be one there (especially if you live in a fairly good-sized city).

  worldwide-photowalk of
  World Wide Photowalk Almere 2016
  www.wijbevisser.nl

 • zo
  13
  nov
  2016
  Dudok Arena te Hilversum

  Op 13 november wordt er een halfjaarlijkse Fotograficabeurs georganisserd.

  Locatie voor deze beurs is de Dudok Arena te Hilversum.

  Boeken algemeen

 • do
  01
  dec
  2016
  zo
  22
  jan
  2017
  de 17de-eeuwse grachtengordel van Amsterdam

  Water Colors is de vaarroute van Amsterdam Light Festival, waarbij de befaamde 17de-eeuwse grachtengordel het decor vormt voor de lichtobjecten. Deze vaarroute is geopend van 01 december 2016 tot en met 22 januari 2017 en is dan dagelijks geopend. De vaarroute wordt door verschillende reders aangeboden. De meeste beginnen bij Amsterdam Centraal station, de prijzen verschillen per rederij.
  www.wijbevisser.nl

 • do
  15
  dec
  2016
  zo
  08
  jan
  2017
  Centrum Amsterdam

  Illuminade is de wandelroute van Amsterdam Light Festival. De wandelroute is van 15 december 2016 tot en met 08 januari 2017 dagelijks geopend. Voor grote groepen is het mogelijk om een gids te boeken die je langs ruim 20 lichtkunstwerken leidt in de cultuurrijke Weesper- en Plantagebuurt.
  www.wijbevisser.nl


 

bol.com sport algemeen