Evenement details:

 • za
  01
  nov
  2014
  zo
  11
  jan
  2015

  Modern Times. Fotografie in de 20ste eeuw in het Rijks museum

  Rijksmuseum, Amsterdam

  RijksmuseumZeldzame foto’s van wereldberoemde fotografen zoals Jacques-Henri Lartigue, Lewis Hine, László Moholy-Nagy, Man Ray, Brassaï, W. Eugene Smith, Ed van der Elsken en William Klein zijn vanaf 1 november 2014 te zien in de tentoonstelling 'Modern Times. Fotografie in de 20ste Eeuw'. Het is de eerste grote overzichtstentoonstelling 20ste-eeuwse fotografie uit eigen collectie die het Rijksmuseum presenteert.
  Met ruim 400 foto’s laat de tentoonstelling de grote ontwikkelingen zien die de fotografie in de 20ste eeuw doormaakte: de opkomst van de journalistieke fotografie, amateurfotografie, kleurenfotografie, mode- en reclamefotografie en fotografie als kunst. Modern Times toont een breed overzicht: van zuiver documentair tot autonoom kunstzinnig. En van Eadweard Muybridge tot Viviane Sassen.
  De tentoonstelling Modern Times. Fotografie in de 20ste Eeuw en de bijbehorende publicatie Modern Times. Photography in the 20th Century zijn mogelijk gemaakt door de jarenlange sponsoring van Baker & McKenzie.


 

bol.com sport algemeen