Evenement details:

 • za
  29
  apr
  2017
  zo
  30
  apr
  2017

  Elfia

  Kasteel de Haar

  ONZE VISIE

  aan de basis van een evenement staat een groot idee. Simpel en gedenkwaardig. Voor Elfia dit grote idee is: "You’ll never dream alone". Samen dromen we. Samen creeren we. Voorbij de grenzen van onze verbeelding. Samen geven we expressie aan die dromen en delen we die. Want we willen allemaal graag onze dromen delen.

  ONZE GESCHIEDENIS

  Het begon allemaal in 1994. TV scriptwriter Stefan Struik had net een interview achter de rug met een mediterende kluizenaar in Baarn (NL) die klaagde over kabouters die het electriciteitsnetwerk in zijn huisje verstoorden. Een maand later botste hij letterlijk tegen een aantal trollen aan in een Noorse kledingwinkel in het Friese plaatsje Dokkum (NL). Een jaar ervoor had hij zich al verbaasd over het grote aanbod van meters hoge tuinkabouters in Polen, net over de grens met Duitsland. Het leken allemaal voortekenen van een nieuwe weg die hij een paar maanden later zou inslaan. In december 1994 opende hij met zijn zus Helena samen een kleine game- en boek winkel in Delft, genaamd Elf Fantasy Shop. Het concept bleek een gouden greep. Drie jaar later kon het duo een tweede winkel openen in Den Haag. Rond de millenium wisseling volgden nog twee andere winkel in Rotterdam en Utrecht.

  In 1995 startte Stefan ook een gratis magazine onder de naam Elf Fantasy Magazine. In 2001 werd het tijdschrift geprofessionaliseerd en ondanks dat het tijdschrift nooit winst kon realiseren, bleef het bestaan tot 2009.

  Sinds enkele jaren organiseerden Stefan en Helena in de winkels lezingen over druidisme, Tolkien en andere fantastische onderwerpen. In 2001 besloot Stefan een aantal zaken te combineren in een totaal nieuw en uniek festival concept dat daarna nog vele malen gekopieerd zou worden: de Elf Fantasy Fair. Begonnen in het historische thema park Archeon (NL), verplaatste het zich het jaar daarop naar het grootste kasteel van Nederland: kasteel de Haar (Haarzuilens). Met uitzondering van 2004 toen het event tijdelijk verhuisde naar kasteel Keukenhof in Lisse, is de Elf Fantasy Fair altijd in Haarzuilens gebleven. In 2009 startte Stefan met zijn team een tweede versie van de Elf Fantasy Fair, en wel 400 meter van de Duitse grens verwijderd in het kleine dorpje Arcen in Noord-Limburg. In januari 2013 werd de naam Elf Fantasy Fair™ vervangen door Elfia™. De voorjaars editie van Elfia wordt ook wel de 'light edition' genoemd, terwijl de herfst editie zich kenmerkt als de 'dark edition' .

  website
  www.wijbevisser.nl


 

bol.com sport algemeen