Wijbe Visser

fotografie

In het Amsterdamse Bos staat het Bloesempark weer in bloei.

Met de fiets naar het Amsterdamse Bos, een mooi rondje van uit Amsterdam West.
Onderweg kwamen we nog Schotse Hooglanders tegen die een pauze hadden ingelast. Van Schotland naar het Amsterdamse Bos is ook voor hun best een stukje lopen.

Het rondje liep ook langs het in volle bloei staande Bloesempark. Prachtig maar wel druk.

In 2000 schonk de Japan Women’s Club (JWC) 400 kersenbomen aan Amstelveen. Iedere boom heeft een naam: 200 bomen hebben een Japanse vrouwennaam, 200 bomen hebben een Nederlandse vrouwennaam.

Met Sakura, ofwel het Kersenbloesemfeest, vieren Japanners de komst van de lente. Het is traditie om met familie en vrienden onder de bloeiende kersenbomen te picknicken. Bloemen – en de natuur in het algemeen – hebben in Japan een symbolische betekenis. De kersenbloesem staat voor een nieuw begin, maar verwijst tegelijkertijd naar de vergankelijkheid van het leven.

Gemeente Amstelveen viert traditiegetrouw begin april de start van de lente tijdens het Kersenbloesemfestival, speciaal voor de Japanse gemeenschap. Veelal staan de bomen rond die tijd in bloei (of bijna). De bomen bloeien meestal enkele weken, afhankelijk van de weersomstandigheden. Als er nauwelijks wind is, kunnen de bomen meerdere weken in bloei staan. Bij veel wind en neerslag is de bloesemperiode sneller voorbij. Wees er dus op tijd bij als je het niet wilt missen! De bloemenpracht levert mooie plaatjes op.

Cherry Blossom Festival

Cherry Blossom Festival

Cherry Blossom Festival

Cherry Blossom Festival

Cherry Blossom Festival

Cherry Blossom Festival

Cherry Blossom Festival

Schotse Hooglander

Schotse Hooglander

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Wijbe Visser

Thema door Anders Norén

Translate »