Rambla del Canar

Rambla del Cañar

Het was een mooie dag eigenlijk veel te warm maar ja toch op pad. Direct na de poort van de camping links af stukje langs de weg om vervolgens weer linksaf te slaan het weggetje op wat naar de Rambla del Cañar gaat. Gelijk loop je langs een boomgaard met allemaal citroenen. Merendeel ligt op de grond en het ziet er niet echt verzorgt uit. Rechts van de weg ligt een braak liggend terrein. Ondanks dat het er uitziet als een stukje uitgedroogd land is er nog veel leven te vinden. Vele kleine diertjes kruipen over de grond en er zijn veel kleine plantjes die kop boven de grond uitsteken.

Daarna langs de lange plastic kassen waar miljoenen toematen worden gekweekt.

Watervalletje

Aan het einde van dit weggetje loop je rechtdoor een smal stenen pad op het gaat daar wat naar beneden. Daar stap je de Rambla del Cañar in. Na een tiental meters is er aan de linkerkant een afwatering die regelmatig aangezet wordt, of het is een overloop! Dan komt het water als een waterval naar beneden gedenderd. En loopt verder door de rambla richting zee.

Aan de wanden van de rambla is duidelijk te zien dat er zeker in het verleden behoorlijk wat water doorheen is gegaan. Grove randen en slijtage plekken veroorzaakt door stromend water. Nu een mooie schuilplaats voor slangen en hagedissen en allerlei kleine plantjes. In de rambla zelf en aan de rand staan de grotere struiken en bomen.

zilver en ijzer

Uit dit gebied werd vroeger diversen grondstoffen gewonnen, waaronder lood, zink, zilver en ijzer. Op verschillende plekken is dit nog duidelijk te zien. Het gesteente ziet er af en toe zilverachtig uit, het gesteente schittert je tegemoet. Ook zijn er nog her en der oude gebouwen te vinden die over gebleven zijn, die je herinneren aan de vergane glorie van de mijnbouw.

Als je door de Rambla del Cañar loopt kom je ook regelmatig mountainbikers tegen en natuurlijk vele wandelaars.

Door Wijbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »