Wijbe Visser

fotografie

Urban Photo Race

DAAG JE PERSPECTIEF UIT

De UPR is een fotomarathon en de ultieme uitdaging voor elke stadsfotograaf die gewoon wil dat iemand de regels bepaalt en gaat!
Doe mee en ervaar elke stad met een nieuw perspectief.
Gedurende de dag worden deelnemers uitgedaagd om fotoseries (3 foto’s per thema) te maken binnen een gegeven tijdslimiet.
Deze thema’s worden bekendgemaakt op geplande en verschillende locaties (checkpoints).
Het doel is om deelnemers de mogelijkheid te bieden de stad op een andere manier te bekijken en te bekijken, nieuwe plaatsen te ontdekken en andere stedelijke slimme fotografen te ontmoeten terwijl ze hun creativiteit gebruiken om verschillende thema’s in foto’s te interpreteren en te vertalen.

Een mooie dag om deze uitdaging aan te gaan. De start was bij het Tolhuistuin.
Dus met de pont over naar Amsterdam Noord. Door het mooie weer was het overal erg druk. Gelukkig hebben ze bij de organisatie van UPR mooie vlaggen zodat boven de hoofden van de mensen duidelijk te zien is waar er gestart kan worden. Na een korte toespraak kregen we onze eerste opdracht Thema 1 “gezellig”, Thema 2 “under the spotlight”. Nu aan ons wat wij hieronder verstaan en beeld dat uit in een foto.
Het tweede punt waar we naar toe moesten om het laatste thema te krijgen was Nieuwmarkt. Gelukkig niet zo ver van de Tolhuistuin dus alle tijd.
Het derde en laatste Thema was “dreamer”, wat moet je daar nou mee. Het zijn allemaal dromers hier in de stad.
Uiteindelijk heb ik toch mijn drie foto’s per thema op kunnen sturen, zij zitten verscholen in de foto’s die hier te zien zijn.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 Wijbe Visser

Thema door Anders Norén

Translate »