Vliegenzwam

Zuiderheide

Vlakbij de A1 en de A27 ligt het Goois natuurreservaat Zuiderheide. Een mooi groot stuk heide als begrazingsgebied, er kunnen daar dus beesten lopen.
De auto geparkeerd bij het theehuis ’t-Bluk en vandaar een stukje de hei opgelopen. Het was prachtig weer en daardoor niet bijzonder deze heide.
Teveel dagjes toeristen met schreeuwende en rennende kinderen. Er was ook een route uitgestippeld voor mountainbikers, in grote groepen door het bos, wat een rust.
Dan maar van het pad af naar de rand van de hei daar staan groepjes bomen.
Onder deze bomen vind je niet alleen uitwerpselen van de loslopende runderen maar ook dooie takken en bladeren. Een mooie plek om paddenstoelen te vinden. Maar ja los rennende kinderen en runderen zijn niet goed voor paddenstoelen.

kijken of je wat vind

Toch als je goed kijkt dan vind je wel een gaaf paddenstoeltje. Vlakbij het stukje bos was een lang hek om de beesten op de hei te houden, maar er was een doorgang voor ruiters ingemaakt. Een klaphek die door de ruiter zelf open en dicht gedaan moest worden. Ik lekker ook door dat hek en in dat gedeelte van het bos waren heel veel paddenstoelen.
Om de paddenstoelen te vinden moet je even blijven stilstaan onder de bomen in het bos. Blijf dan even staren naar de grond en ontdek dan dat je vaak tussen allerlei kleine paddenstoelen instaat, paddenstoelen die je lopend niet gezien zou hebben.
Kijk maar eens naar de eerste foto en ontdek de paddenstoel.


zoekplaatje
Vliegenzwam
Elfenwasplaat
paddenstoel
bosrand
eikenblaadjes
bladeren
paddenstoel
Roze Spijkerzwam

Door Wijbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »