Pagoda

Hanoi

een grote stad, de hoofdstad van Vietnam, met zijn 6,5 miljoen inwoners de tweede stad van het land.
Tot de tweede wereldoorlog was Vietnam Frans grondgebied. In de oorlog werd het bezet door de Japanners en nadat deze en de Fransen in 1976 verdreven waren, werden ze uiteindelijk weer zelfstandig.

Frans

De Franse stijl van de huizen en straten is in deze stad nog duidelijk te zien. Als je Parijs een beetje kent dan weet je wat ik bedoel. Grote paleisachtige gebouwen, grote pleinen maar ook heel smalle straatjes.

parkeer overlast

Er wordt veel op straat verkocht, er wordt allerlei handelswaar aan een fiets geknoopt en daar gaan ze mee op pad. Parkeren is in de oude stad een ramp vandaar dat er veel wordt getransporteerd met brommers, of een iets grotere trike.
Op de voetpaden worden deze brommers dan ook gestald wat weer vervelend is voor de voetgangers die af en toe er niet eens meer langs kunnen en dan gedwongen worden om over de straat te lopen.
Wij hebben verschillende keren aan een plein op een terras gezeten om naar het verkeer te kijken. Het lijkt wel of iedereen denkt dat hij of zij de enige zijn die over het plein rijden. Ze toeteren naar de andere weggebruikers maar die geven geen kik, alsof ze het niet gehoord hebben.
Inhalen kan links maar ook rechts, zoook rotondes als links om korter is steken ze zo over.

Maaltijd

Op heel veel plekjes in de stad kun je goed eten. Er zijn tal van terrasjes met kleine plastic stoeltjes waar je in een groepje gaat zitten eten. Maar er zijn ook plekken waar je ook op een gewone grote stoel aan een tafel kunt zitten eten. Kijk op veel plekken niet waar het vandaan komt de keuringsdienst van waren zouden hier gek worden en bijna alles sluiten.
Een leuke stad maar erg druk.

ReizenReizen

Door Wijbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »