duong-dong

Phu Quoc ligt helemaal in het zuiden van Vietnam eigenlijk onder Cambodja.
Een eiland met mooie witte stranden en ongerepte natuur. Dat hebben we meegemaakt.

Scooter rijden

We hadden een scooter gehuurd om naar het zuiden te rijden daar waar de witte stranden zijn.
Auto rijden in Vietnam mag niet, te gevaarlijk. Dus moet je je verplaatsen met een taxi of met de bus. Verschillende hotels bieden toch scooters aan voor de gasten dus hebben we dat maar gedaan. Samen op de scooter over grindpaden vol met gaten, heerlijk. De witte stranden hebben we nooit gezien.
Eerst was de weg afgezet en moesten we over een d-tour wat nergens toe leidde dus zijn we mijn weg maar gegaan. We kwamen weer op de afgezette snelweg waar we op een gegeven moment asfalteermachines tegen kwamen. Daar maar even gestopt om te kijken hoe nu te gaan. De chauffeur van de wals wenkte ons dat we er gewoon langs konden. Prachtig over het nieuwe asfalt lekker hard samen met nog een stel op een brommer naar het zuiden.

Regen

Het begon wat te spetteren en het werd donker en het ging steeds harder regenen. Maar ja links en rechts van de weg af en toe een hutje waar waarschijnlijk ook nog mensen woonde en voor de rest wildernis. Ik wilde dezelfde weg niet meer terug dus maar verder. Ik wist dat links van ons de oude snelweg moest lopen dus moesten we ergens linksaf. Nu kun je zeggen in Vietnam derde boom linksaf maar ja waar staat de eerste. Op een kruising aangekomen, tenminste we konden de snelweg weer af zonder borden. Kwamen net twee andere scooter rijders uit en vroeg hen in mijn beste niet Vietnamees en met gebaren of die weg inderdaad die kant op lag. Ja zeiden ze in het Vietnamees!! Wat iedereen zegt als je het niet begrijpt.

Terrein rijden

Het weggetje wat we in reden was een zandpad van een meter of vier breed met gaten in de weg alsof de tweede wereldoorlog net was afgelopen vol met granaat kraters. Dus wij zigzaggend langs de modderpoelen al hobbelend verder tot we inderdaad bij de oude snelweg DT46 aankwamen. Deze hebben we dan ook maar weer naar het noorden genomen. De regen was inmiddels tot een moesson regenval gestegen, we waren helemaal doorweekt.
Onderweg nog wel even gescholen voor het idee of zo. Auto’s ,bussen en enkele ‘diehard’ scooter rijders die langs kwamen daarbij leek het wel alsof ze door een rivier reden zoveel water spoelde over de weg. Dus wij ook maar weer verder het leek even dat het wat minder werd maar dat hadden we verkeerd. Nu was er ook nog het voorbij razende verkeer wat ons nog op wat meer warm water trakteerde. Onderweg nog een kudde koeien tegen gekomen die rustig in de middenberm aan het grazen waren of zomaar overstaken.

Duong Dong

Terug in het stadje Duong Dong werd het pas weer droog. Gezien het lekker warm was werden we door de rijwind toch nog een beetje droog geblazen.
Wat een avontuur.
Duong Dong is een vissers plaats waar iedere dag weer verse vis wordt aangevoerd. Leuk Vietnamees stadje waar veel eetgelegenheden zijn.

ReizenReizen

Door Wijbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »