Rose tulpen

De Noord Oost polder

De Noord Oost polder heeft een jaarlijkse Tulpenfestival. Een mooie route met volop activiteiten. Maar door de maatregelen rondom Covid-19 is dit jaar niet zoveel mogelijk. Nu worden de activiteiten geregeld via een App. Zo kun je vanuit de auto informatie krijgen van wat is waar en hoe loopt de route. Maar voor de Flevolanders is daar alleen te komen met een flinke omweg. Rijkswaterstaat moest precies in de bloei tijd van de tulpen de A6 gedeeltelijk afsluiten, er moest onderhoud gepleegd worden aan de Ketelbrug. Jammer slecht geregeld, de plaatselijke bevolking had hier van kunnen profiteren. Vele bezoekers aan de Tulpenroute hebben het nu mogelijk laten afweten en alternatieven gezocht.

Flevoland

Op verschillende plekken in Flevoland kun je momenteel veel velden met tulpen zien. Rode, Roze en Witte Tulpen, de felle kleuren steken prachtig af tegen de nog omgeploegde landerijen die er naast liggen. Je kunt ze van verre dus al zien. Vandaag op een bewolkte dag krijg je er nog een mooie lucht bij. De zon die af en toe achter een wolk verdwijnt maakt het alleen maar mooier. Het leek er even op dat het behoorlijk ging regenen maar dat viel op een paar druppeltjes na wel mee, tenminste de tijd dat ik daar rond reed.

Fietsroute omgeving Zeewolde

In de omgeving van Zeewolde was gelukkig een Tulpenfietsroute uitgestippeld. De route liep langs diversen Tulpenvelden en door het Horsterwold. Op verschillende plekken kon je dicht bij de tulpen komen. Daar waren ook vrijwilligers die het allemaal op een veilige manier (volgens de regels van het RIVM) kunnen laten verlopen. Zo kon je toch nog genieten van de mooie Tulpenvelden in de polder. Ook buiten de fietsroute zijn er Tulpenvelden te vinden tussen Almere en Zeewolde. Het is soms even zoeken omdat niet ieder jaar het zelfde veld vol bollen staan. Op sommige plekken kun je ook met de auto komen, kijk wel even waar je de auto parkeert. Er wordt met bordjes verzocht om in de berm te gaan staan maar daar zitten ook diepe kuilen dus even opletten.Door Wijbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »