AED

AED

Sinds kort hebben we een AED aan ons complex hangen en deze is aangemeld als buurt AED. 

Bij deze installatie zat gelijk een opleiding voor 10 bewoners die de cursus Reanimatie & AED mochten volgen. Als de pop waar je de reanimatie op losgelaten hebt nog leeft krijg je een certificaat, je mag dan officieel reanimeren. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Bij een echt persoon zal het niet zo makkelijk gaan denk ik, dat zal de praktijk uit moeten maken. 

Ik heb de cursus eerder ook al gedaan maar niet verlengt. Eigenlijk zou je het ieder jaar moeten doen anders verloopt je certificaat na een jaar. Nu kwam dit mooi op mijn pad en heb het weer kunnen verlengen.

MijnHartslagNu

Als je de cursus hebt gedaan kun je je ook aanmelden bij MijnHartslagNu.nl en dan kun je ook opgeroepen worden als er iemand gereanimeerd moet worden in de buurt.

Door middel van je opgeven, na de cursus kan de centralist die de 112 melding krijgt de dichtstbijzijnde hulpverleners melden dat er iemand gereanimeerd moet worden. Gelijk met adres en route om er te komen en waar de dichtstbijzijnde AED hangt.

Er wordt van je verwacht dat je mogelijkerwijs binnen 6 minuten daar aanwezig bent de ambulance gaat dat over het algemeen niet redden vandaar de buurt hulpverleners om de eerste aanzet te doen, iedere seconde telt. Buiten dat de centralist de de buurt hulpverlener oproept, wordt eerst de ambulance gealarmeerd, zodra deze bij het slachtoffer komen nemen zij het direct over van de buurt hulpverlener.

Nazorg

MijnHartslagNu geeft achteraf altijd nazorg voor de hulpverlener mocht hij of zij dit nodig vinden. 

Onze buurt heeft sinds gisterenavond er gelijk 10 hulpverleners bij als zij zich allemaal zouden opgeven, je hoeft er dus niet alleen voor te staan. Mocht je niet kunnen door wat voor een reden dan ook dan kun je via de app ook de meldingen uit zetten.

Umbrië

Onze buurt is verdeeld naar Europese namen, zoals ons complex is Umbrië en achter ons ligt het complex Denemarken. Wij doen de AED gezamenlijk zoook de cursus e.d. Wij van Umbrië hebben dan ook een gezamenlijke AED Watts-app gemaakt zodat we onderling ook meldingen kunnen doen, en contact houden.

Nu wachten tot de sirene afgaat en dat wat we geleerd hebben in praktijk kunnen brengen, en mogelijk een buurtbewoner helpen.

Door Wijbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »