Wilgenbos
Wilgenbos

Bereikbaarheid Wilgenbos

  • Er is een klein parkeerplaatsje aan de Grote Vaartweg tegenover P.I. Flevoland, waar ook een bushalte is. Let op dat er slechts ruimte is voor 3 of 4 auto’s.
  • Een ruimere parkeergelegenheid bevindt zich aan de N701 Oostvaardersdijk, waar vroeger het bezoekerscentrum De Trekvogel was. Hoewel het centrum is gesloopt, is de parkeerplaats nog steeds beschikbaar. Vanaf daar kun je over de Zuidersluis brug gaan en vervolgens rechtsaf de dijk af naar het Wilgenbos.
Wilgenbos laarzen pad

Laarzen aanbevolen

Vanwege de aanwezigheid van verharde en onverharde paden, evenals moeilijk bereikbare gebieden door omgevallen bomen en planten zoals brandnetels en kleefkruid, worden laarzen aanbevolen voor een comfortabel bezoek.

Wilgenbos fauna spotten

Fauna spotten

  • In mei en juni zijn er veel zangvogels, vooral bij de twee uitkijkpunten aan de rand van de plas. De IJsvogel is een bijzondere vogel die je daar kunt observeren.
  • In de schemering kun je mogelijk bevers zien zwemmen op de plas of bezig zien met hout sprokkelen aan de kant. Dit voegt een extra dimensie toe aan het wildleven in het gebied.
Wilgenbos, schimmels

Natuurlijke kenmerken

Het bos wordt gekenmerkt door grillige stronken van omgevallen bomen en de structuur van verschillende soorten wilgen, zoals de Schietwilg, Geoorde wilg, Amandel wilg, Boswilg, Katwilg, en de Grauwe wilg.

Het lijkt erop dat het Wilgenbos een prachtige plek is voor natuurliefhebbers en vogelaars, met een combinatie van natuurlijke schoonheid en diverse diersoorten. Veel plezier voor iedereen die het bos gaat verkennen!

Wilgenbos
Wilgenbos, schimmels
Wilgenbos

Door Wijbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »