HO CHI MINH CITY

Ho Chi Minh City,

we kwamen het vliegveld af en het regende pijpenstelen. Het kwam met bakken naar beneden. Er kwamen gelijk mensen van de plaatselijke taxi bedrijven naar ons toegelopen om ons maar als klant te mogen begroeten. Op de vraag wat dat ging kosten zagen ze ons meer als prooi dan als klant. Maar ja wat moet je, je kunt beter als landloper het vliegveld afkomen, want hoe netter je er uit ziet des te meer ga je voor de taxi betalen. Uiteindelijk onze keuze gemaakt, en dat was niet verkeerd. Ondanks het slechte weer kwamen we droog in de taxi terecht, en racen we door de smalle straatjes brommers en fietsers ontwijkend naar het hotel. Pfff wat een rit. Ik zit dagelijks op de weg en maak heel wat mee maar dit sloeg alles. Kwa verkeer waren we gelijk ingeburgerd, en kon het alleen maar beter worden, ons maken ze niet meer gek dacht ik.

Verkeer.

In het verkeer gaat ieder zijn eigen weg, net als in Europa. Alleen zijn er regels die iedere bestuurder zou moeten weten, en zich daaraan ook dan naar gedragen. Dat dat niet altijd gebeurt ook dat is bekend. Maar daar wordt volgens mij niks afgesproken, gaat het fout jammer dan. Auto’s, brommer’s motoren en fietsen staan allemaal op toch al niet brede en slechte voetpaden geparkeerd. Hand uitsteken, stoppen voor iemand die oversteekt, echt niet. En toch gaat het over het algemeen goed, we hebben in de hele vakantie slecht één brommer zien omvallen, met boodschappentas lag ze midden op de kruising. Maar ja ze zette de brommertje weer recht op, midden op de kruising en ging vervolgens haar boodschappen weer van de straat halen tussen het voorbij rijdende verkeer. Het is wel zo dat het verkeer toetert de hele dag. Net voor de kruising komen de brommers met hun snerpende toetertje aangereden, van pas op ik kom er aan en ik stop voor niemand, heel irritant.

Ho Chi Minh City

een grote plaats in Vietnam. De overheersing van de Fransen is duidelijk te zien in de bouw van de vele grote gebouwen en brede straten. Als je al een keer in Parijs bent geweest of andere grote Franse stad dan zie je wel gelijkenis.
Er wordt veel op straat geleefd. De huisjes zijn klein en bestaan meestal maar uit maar één of twee kamertjes. Veelal zonder airco en dan is het ’s-avonds op je brommer door de stad rijden is meer verkoelend dan met je hele familie opgesloten zitten in dat enen kleine kamertje.

ReizenReizen

Door Wijbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »