winter

Nachtvorst

Één nacht nachtvorst en het ziet eruit of alles in de vriezer heeft gelegen. Een witte laag rijp diepgevroren. Voor een fotograaf weer tijd om zijn camera uit de kast te halen.

De laag rijp is eigenlijk een laag ijskristallen en deze hebben allerlei vormen. Het ontstaat door de juiste temperatuur en luchtvochtigheid.

Een rondje langs de Oostvaardersplassen.

Frans Vera pad Via Jan van den Boschpad en het Frans Verapad, waar je een mooi uitzicht hebt over het natuurpark de Oostvaarders. Hier kun je de Heck runderen zien grazen, en heel veel vogels.

Heck runderen
Munckdej

Je komt hier ook altijd wel mensen tegen die een praatjes met je wil maken of zoals deze keer een aardige hardloper die ook graag op de foto wilde, en daar was hij heel blij mee.

Riet in de winter

Als je het pad volgt kom je automatisch weer op het verharde Jan van der Boschpad. Even voorbij het paviljoen de Oostvaarders kun je linksaf een onverhard pad op, deze loop je uit tot je weer op een verhard pad komt, Koopvaarderspad. Op deze route kun je herten tegenkomen, let op houd minimaal 25 meter afstand.

Riet in de winter

Vanaf daar over de fiets/voetgangersbrug over de ringweg. Vanaf hier zie je ook gelijk dat door een beetje beschutting ook de temperatuur iets hoger ligt. Er is meer groen te zien ja zelfs paddenstoelen kun je weer zien zoals deze Geschubde inktzwam.

Riet in de winter
Geschubde inktzwam - Coprinus comatus

Door Wijbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »