Golf van Mazarrón
Torre de Santa Elena
Almadraba vis methode
Militaire vestingwerk

La Azohia een klein oud vissersdorpje aan de Golf van Mazzarón, waar nog op een traditionele manier gevist wordt, het zogenaamde Almadraba visvangst methode. De netten worden uitgezet over een grote oppervlakte. Na een tijdje worden de netten binnen gehaald door ze van buitenaf naar elkaar toe te vouwen. Rondom de netten liggen dan allemaal vissersbootjes. Uiteindelijk hebben de vissen steeds minder ruimte en komen bovenwater dan worden ze er uit geschept. De vissen blijven hierdoor veel lager verbonden met het water.
Er is dus geen overbevissing want wat niet nodig is gaat over het net het water weer in. Dit is heel goed te zien op een YouTube filmpje.

Torre de Santa Elena

kano's
Woestijnwilg - Chilopsis linearis-3223

Even achter het dorp ligt een steil pad naar boven naar de Torre de Santa Elena. Deze is gebouwd eind 16e eeuw om lokale bewoners te waarschuwen voor piraten. Hier op deze plek heb je een geweldig uitzicht over de zee, en kun je ook goed het patroon van de vissersnetten zien, de Almadraba visvangst methode .
Nabij de toren beginnen diverse wandelroutes die richting één van de vele militaire installaties gaan. Je kunt in dit gebied naar hartenlust wandelen. Vanuit het dorp is ook een mogelijkheid om kano’s te huren of met duikers een van de vele grotten bezoeken die alleen vanaf zee zijn te bereiken.

Door Wijbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »