Algameca Chica
Algameca Chica

Algameca is een zelfgemaakt dorpje aan het eind van de Rambla de benipila. Het oudste huis is ongeveer van 1778. De nabestaande van de eerste bewoners leven daar heden ten dage nog. Huisjes gaan steeds over naar de erfgename. Zo zouden er nu 110 families wonen.

Rambla de Benipila

Algameca Chica

Tussen de huisjes door en in het water van de Rambla de Benipila spelen de kinderen, ze hebben alle vrijheid. Geen verkeer die hun belemmert om veilig door de paar straatjes te rennen of te spelen. Voordat je het dorpje binnenloopt ligt er links van het pad een kleine parking waar je je auto of motor achter moet laten, je mag Alleen lopend door het dorpje.

Algameca Chica

Eigen voorziening

Algameca Chica

De inwoners van de huisjes regelen alles zelf. De gemeente Cartagena doet er niets aan en gedogen deze inwoners al jaren. De bewoners regelen hun eigen vuil ophaaldienst maar ook watervoorziening en elektriciteit. Er is een generator voor het hele dorp en deze draait van 8 uur ‘s-morgens tot 2 uur ‘s-nachts. Als er iets geregeld moet worden dan houden zij hun eigen bijeenkomsten om dat te bespreken.

Restaurant

Er is ook een restaurant, Tasca La Vaska maar daar gaan we volgend jaar heen, ben benieuwd. Hoe het daar was, laat ik weer in een ander blog zien met foto’s natuurlijk.

Door Wijbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »