Konikpaarden

Oostvaardersplassen

Van de de Oostvaardersplassen is er maar één in Nederland. Sterker nog: in heel Europa is er geen gebied dat met de Oostvaardersplassen te vergelijken valt. Diep in zuidelijk Flevoland schiep de natuur een groot moerasgebied met rietvlaktes, ruige graslanden en waterplassen. Wandel of fiets over een van de vele paden en maak kennis met een plek in Nederland waar de natuur het ritme bepaalt.

Ganzen, lepelaars en aalscholvers wisten de Oostvaardersplassen te vinden, net als reeën, vossen, hazen, vleermuizen en vlinders. Zelfs de zeearend broedt hier sinds een paar jaar weer. Om graslanden tot ontwikkeling te brengen zijn er Heckrunderen, konikpaarden en edelherten in het gebied losgelaten. Met elkaar leven deze dieren hier een natuurlijk leven, in een ruig natuurgebied.

Dit alles is te zien vanuit de auto maar ook vanaf de fiets en natuurlijk lopend. Het gebied ligt vol wegen en paden. Check deze even bij Staatsbosbeheer of alles open is. Ook zijn er diversen uitkijkposten of vogelhutten waar je lekker beschut naar de dieren kan kijken en fotograferen.

ReizenReizen

Door Wijbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »