Bolnuevo-3388

Japanse sierkers

Japanse sierkers - Prunus serrulata-7204

Het is al weer even geleden dat er foto’s op de site zijn gezet. Het Kersenbloesemfeest is in maart, een mooie tijd van het jaar. Een straat in een woonwijk in Almere-Buiten waar bezoekers van over de hele wereld naar toe komen om deze mooie bomen in bloei zien staan. Hetzelfde gebeurd ook in Japan daar zijn deze bomen, de Japanse sierkers op veel plekken te zien. Het is dus belangrijk dat er groen is in onze buurten. Alleen groen is soms niet alleen genoeg. Door aan een gewone straat alleen maar Japanse sierkers te planten creëer je iets wat speciaal is.

De gemakkelijkste manier is om ergens een parkje te maken tussen de buurten in. Maar mooier is om er een speciaal parkje van te maken, zoals een rozentuin of een voedselbos. Een plek waar kinderen en volwassenen kunnen rondlopen en genieten van deze tuinen en daar wat van kunnen opsteken.

bevruchting van bloemen

Steenhommel - Bombus lapidarius-6085

Vraag uw kind maar eens waar melk of geld vandaan komt, het antwoord zult u verrassen. Probeer het maar eens uit te leggen. Wat is er nodig om alles te laten groeien. Zonder Wespen en Hommels geen bevruchting van bloemen en gewassen. Zonder gewassen wordt het moeilijk voor de landbouwer maar ook voor ons dagelijkse voedsel.

Daarom is het zeer belangrijk om de kennis door te geven aan onze kinderen en een ieder die daar oor naar heeft.

Sommige beestjes hebben we nodig in de natuur. Zij zijn er niet voor niets. Ja de ene geeft meer overlast dan de ander. Maar de gene die wij lastig vinden zijn weer een prooi of eten voor degene waar we geen of nauwelijks last van hebben.

Lekker struinen

waterstroom-4195
Bolnuevo-3408

Zelf ben ik zodra het kan te vinden in een park of bos. Lekker struinen met mijn camera en kijken en zoeken of ik wat speciaals kan vinden. Voor mij nieuwe planten, paddenstoelen of beestjes enz. Links en rechts om is er altijd wel wat te vinden in wat voor een jaargetijde je ook komt, kijk maar op mijn site wat ik zoal tegen gekomen ben.

Plantas silvestres Españolas-4018

In de lente periode veranderd de natuur zo radicaal. Het ene moment is er alleen groen zodra de zon opkomt kan het wel helemaal geel zijn van de bloemetjes. Dat gaat zo een paar dagen door en dan blijft alleen het groen over. Het bloemetje en de bevruchting van het plantje is geregeld. Volgend jaar komen de gele bloemetjes weer terug. In plaats van de gele bloemetjes komen er nu paarse en/of rode bloemen of ander gele bloemetjes terug. Maar iedere keer in het seizoen zijn het andere. Dus in welk jaargetijde je ook ergens komt er is altijd wel wat te zien.

provincie Murcia

waterstroom-4193
waterstroom-4003

In het voorjaar was ik in het zuiden van Spanje in de provincie Murcia. Vanaf de plek waar ik dan ben kan ik zo naar een rambla lopen. Een rambla is eigenlijk een soort riviertje dat al het regenwater van uit de bergen afvoert naar de zee. In deze rambla heb ik in al die jaren dat ik daar kom nog nooit water in gezien. Maar dit jaar was er zoveel regenwater gevallen in de bergen en dat gaat dan allemaal richting de dichtstbijzijnde rambla toe. Zo ook deze rambla, een heuse waterstroom. En al was het al een hele tijd droog het water bleef maar komen.

En juist dat water is goed voor de natuur. Er waren bloemen die ik daar nog nooit eerder heb gezien en zoveel. Om de paar dagen ging ik kijken en steeds vond ik weer nieuwe en mooiere exemplaren. Kijk maar op mijn site. Inmiddels zijn we alweer terug in Almere en na al dat moois in Spanje wil je ook weer eens kijken wat er allemaal weer te zien is in je eigen omgeving, en dat komt weer in de volgende blogs.

Bolnuevo-3369

Door Wijbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »