Struikhei - Calluna vulgaris-4938

Zuiderheide

De Zuiderheide ligt in de provincie Noord-Holland tussen Laren en Hilversum. Op dit moment is de Struikheide vol in bloei, erg mooi.

theehuis ’t Bluk

In dit gebied kan volop gefietst en gewandeld worden met als tussenstop het theehuis ’t Bluk. De naam ’t Bluk komt van een hakblok dat bluk werd genoemd. Dat was in de tijd dat er nog veel handmatig hout werd gehakt wat uit dit bos kwam. Bij het theehuis kun heerlijk even in de zon zitten uitrusten met een drankje en een broodje.

Schotse hooglanders

Onderweg over de heide kom je nog Schotse hooglanders tegen. Immense runderen, lange haren en grote hoorns. Ze zien er lief en traag uit maar hou genoeg afstand. Ze leven daar enigszins vrij en wild.

geschiedenis

Het gebied heeft al wat doorgemaakt. In de tweede wereldoorlog zijn er bij Anna’s hoeve tankgrachten gemaakt. Na de oorlog zijn deze grotendeels weer dichtgegooid.

Mijn mening

Dit is een prachtig gebied om te fotograferen. Er zijn vele wandelpaden en er is veel te zien aan flora en fauna. In het najaar zijn er volop paddenstoelen. Dus je kunt hier een lange tijd van het jaar naar hartenlust de natuur fotograferen.

Door Wijbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »