Cathédrale Notre Dame

Zondag,

Na een lekker ontbijt weer op pad. Even voorzichtig door de uitgang van de interne parking. Op naar Ouistreham daar is een museum over de Atlantic Wall.

Ouistreham

In Ouistreham vlakbij de Ferry naar Engeland is ‘Le Grande Bunker Musee Le Mur De L’Atlantique’. Een grote betonnen blok ligt inmiddels in een woonwijk. Geen idee wat we hier konden verwachten, eenmaal binnen loop je eerst door een grote souvenier winkel waar je ook een toegangs kaartje moet kopen als je verder de bunker in wild.

Gelukkig voor de gebruikers van de bunker hadden ze in het algemeen helmen op. De doorgangen waren niet echt hoog dus het is oppassen voor je hoofd dat deze niet constant tegen het plafond aan zit. Binnen in de bunker zijn allerlei kamertjes voor verbindingen met andere bunkers, wapenkamers, ziekenboeg, commandocentrum, en helemaal boven een uitkijk over zee met een enorme grote kijker en op het dak een plek voor een mitrailleur, machinegeweer.

Het weer

het weer begon een beetje om te slaan, het werd slechter, regen opkomst en het werd kouder.

Amiens

Vanuit Ouistreham via de A13 en de A29 naar Amiens. Onderweg ga je dan over de Seine is een gigantische bekabelde brug de Pont de Normandie en de gebogenbrug Viaduc du grand canal du Havre allebei op de A29. Zeker vanaf de bekabelde brug over de Seine heb je een prachtig uitzicht over de omgeving, i.v.m. de hoogte van de brug.

Notre Dame van Amiens

De lucht werd steeds donkerder boven Amiens, regen is in aankomst, hopelijk blijft het nog heel even droog als wij er zijn. Direct naar de cathedraal gereden het was gelukkig niet druk in de stad. Vlak naast de cathedraal kunnen parkeren aan de Place Saint Michel, vandaar door het Parc de l’Evêché naar de voorkant en ingang van de cathedraal. Een grote Gotische kerk, de deur stond open dus konden we er in. Deze kerk van 1220 heeft een hoogte binnen van bijna 43 meter een immense hoogte. Binnen zijn er vele kapellen met beelden gehuld in bladgoud. Na het bezoek was het gelukkig nog steeds droog dus nog een klein rondje gemaakt door de stad voor we terug gingen naar de auto.

regen

We waren nog maar net weer onderweg of we kregen een behoorlijke bak water over ons heen. Maar ja daar kan de auto wel tegen en wij zaten droog. De rit verder naar huis verliep zeer goed geen oponthoud of ongelukken onderweg. Lekker na een druk weekend weer thuis nu lekker eten en napraten over ons weekend.

Door Wijbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »