Sieradenbuurt, Almere

Knoppen

Op verschillende plekken is al te zien dat de lente in aantocht is. De bomen gaan in bloei, er komen al kleine knopjes van de Hazelaar, Corylus avellana aan de takken. De Japanse Sierkers, Prunus nipponica aan de rand van de Regenboogbuurt komt weer tot leven. De Magnolia, Embryophyta laat ook al zien dat ze er aan komt, maar die blijven uiteindelijk wel langer in bloei staan. In de Sleedoorn, Prunus spinosa komen de kleine witte bloemetjes ook al op wat de nog kale struiken mooi wit kleuren.

Google

Als je Googelt van waar kan ik de Sierkers zien dan staat de Regenboogbuurt in Almere er altijd bij. Iedereen kijkt er naar uit, van heinde en ver komen de bezoekers en bewoners kijken naar dit spectakel. Jammer dat deze pracht maar van korte duur is, na ongeveer 2 weken is de bloesem alweer van de bomen gewaait.

Narcissen

De Narcissen komen ook al in de bermen, hele stroken achter elkaar. Hier en daar steken er ook al rode tulpen uit het gras, het wordt steeds mooier.

Vogels

Ik reed pas nog op de fiets door het park en er werd door een andere bezoeker van het park erop gewezen dat verderop een Nijlganzen, Alopochen aegyptiaca koppel zat met een tiental kleine Nijlgansjes. De Meerkoet, Fulica atra is nog druk bezig met het zoeken van een juiste plaats voor hun nest. Altijd wel leuk om te zien met wat zij uit het water opduiken om een nest te maken, houtjes, plastic, bedekt met riet, soms een heel kunstwerk als het maar drijft. Zwanen, Cygnus olor doen het weer veel makkelijker als zij een plekje hebben uitgezocht langs het water of fietspad dan trappen ze het riet plat en maken daar hun nest om weer voor jonge zwaantjes te zorgen.

Door Wijbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »