Pallensis spinosa

Regen

Na regen komt zonneschijn, dat klopt .

Het duurt even voor de natuurlijke plantjes zich weer laten zien als het weer geregend heeft. De bomen en struiken zie je gelijk opbloeien. Overal komen er weer knopjes in de bomen of kleine bloemetjes in de struiken.

Mooie tijd om weer op pad te gaan. Deze keer met de fiets naar de andere kant van het dorp, naar de Rambla de Valdelentisco. Het ziet er hier echt uit als een droge rivierbedding. Er zal ongetwijfeld water in de grond zitten want er is best wel groen te vinden. De grote distels graven zich een weg door het gesteente om bij het water te komen. De kleinere plantjes zullen het moeten doen met de regen die af en toe valt of van hoger gelegen gedeelten naar beneden loopt. 

Handjesgras
Stekel riet

paar weken verder…

We zijn inmiddels alweer een paar weken verder en het heeft hier af en toe wat gedruppeld, en nu een echte regenbui. Wat zal de natuur daar blij mee zijn, dat wat nog leeft tenminste. 

Hier op de camping hebben een aantal boompjes de droogte niet overleeft en worden dan ook verwijderd om plaats te maken voor jonge nieuwe aanplant. Degene die vlak bij ons staan geven we regelmatig water zodat ze lekker wortels kunnen schieten.

Gegolfde toorts

nog niet stabiel

Het weer is nog steeds niet stabiel, de ene dag prachtige mooie blauwe lucht, de volgende dag een grijze lucht. Aan de auto is ‘s morgens wel te zien hoeveel vocht er in de lucht zit. Dan is de auto behoorlijk nat ondanks de droogte hier.

Hierdoor krijgt het groen toch water. Onder de rotsige kust hier in Islaplana lopen allerlei watergangen en dat wasemt toch vocht door, gelukkig maar want van die paar druppels regen kan het groen niet leven.

Kruisdistel
Datura innoxia

Door Wijbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »