Camping Los Madriles

klimaat

Het heeft hier nu eindelijk een beetje geregend, en een beetje regen is voor dit gebied al redelijk veel. 

Murcia, is de droogste provincie van Spanje. Er wordt hier gesproken over een Steppe klimaat. In de wintermaanden schommelt de temperatuur rond de 15 graden Celsius overdag en in de zomermaanden rond de 30 graden. In het binnenland zijn er uitschieters met nog hogere temperaturen.

rotsen

Weer apps

Omdat wij aan de kust zitten, enigszins beschermd door de bergen achter ons, hangt het van de wind af of de regen ons bereikt of niet. 

In de weer apps die we hebben wordt steevast wat anders voorspeld. Je kunt er niet van uit gaan dat als zij zeggen het gaat regenen dat het dan ook werkelijk gaat regenen.

Door de bergen achter ons wordt de luchtstromen met de regenwolken weggehaald, ze blijven achter de bergen. 

We zien regelmatig donkere wolken aankomen maar worden dan door de bergen richting zee ‘geduwd’.

Rambla de Alameda

Lekker mis

Het kan natuurlijk ook lekker mis gaan. Ik wilde aan de kust wat wandelen en zag dat er een dikke zwarte onweerswolk over zee aankwam. En volgens normale luchtstromen zou deze op zee blijven, niet dus in een mum van tijd, echt snel dus kwam hij aan land. Nergens een plek om te schuilen met het gevolg dat ik drijfnat was.

Maar ja, de natuur had de regen echt nodig. Nu al twee jaar achter elkaar veel te weinig regen gehad in de winter. Je kunt het duidelijk aan de bomen en struiken zien en grote cactussen die helemaal verdord zijn. 

Ondanks dat blijft er ook wel een heleboel groen wel in leven, en dat is natuurlijk ook wel weer bijzonder.

uitgedroogde grond
slecht weer
Gegolfde toorts

Door Wijbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »