Przewalskipaarden - Equus ferus

Natuurpark Lelystad intro

Natuurpark Lelystad

In Natuurpark Lelystad leven bijzondere dieren in een natuurlijke omgeving. Zo kunt u oog in oog komen te staan met een wisent, wild zwijn, edelhert, Przewalskipaard of zelfs een eland. Ook leven in het park ooievaars, otters, bevers, moeflons en Pater Davidsherten. De dieren leven in grote leefgebieden dus het is altijd een uitdaging om de dieren te kunnen spotten.

Przewalskipaarden - Equus ferus
Przewalskipaarden – Equus ferus
Natuurpark Lelystad

op pad

26 januari ik naar dat park, was het trouwens al heel lang van plan maar er kwam telkens wat tussen en werd dit weer uitgesteld.
Er wordt al in de intro wat trouwens rechtstreeks van hun site komt gesproken over dat het een uitdaging is om de dieren te spotten. Na een heel groot deel door het mooi aangelegde en verzorgde park gelopen te zijn heb ik echt maar drie Przewalskipaarden gezien, en wat eenden en zwanen.

Viltig judasoor - Auricularia mesenterica
Viltig judasoor – Auricularia mesenterica
Gezoneerd elfenbankje - Trametes ochracea
Gezoneerd elfenbankje – Trametes ochracea
Gewone oesterzwam - Pleurotus ostreatus
Gewone oesterzwam – Pleurotus ostreatus

koud

Volgens mij hadden ze het net als ik het te koud. Overigens was er op deze dag wel een lekker zonnetje maar de temperatuur was maar een graad of 6 en dat is niet warm. Van de zomer ga ik weer en hoop dan de beesten te kunnen spotten, maar dan neem ik wel de fiets mee. Je kunt in het bezoekerscentrum ook een fiets huren en een fiets-, wandelkaart kopen.
Het park is best wel uitgebreid wil je alles zien. De ruimte die de dieren hier hebben gekregen is immens. Overal langs de verharde paden staan mooi verzorgde bankjes om van het uitzicht te genieten.

niet voor één gat te vangen

Roodgerande houtzwam - Fomitopsis pinicola
Roodgerande houtzwam – Fomitopsis pinicola
Rookzwam - Bjerkandera fumosa
Rookzwam – Bjerkandera fumosa

Maar als ik het ene niet zie dan richt ik mij op het andere, en in een bos of mooi park is altijd wel wat te zien. Wat me opviel de hoeveelheid paddenstoelen die ik daar gezien heb. Gelukkig laten de bosbeheerders ook nog wat dood hout achter waar de paddenstoelen en zwammen wat aan hebben. Her en der oude boomstronken zijn een lekkernij voor ze.

Door Wijbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »