Giethoornpad

Wandeling door het centrum van Almere.

Vandaag moest ik toch mijn ID ophalen in het gemeente huis dus camera mee en lekker nog een groot rondje gelopen in het centrum.

het Weerwater

Langs het Weerwater, een grote zandwinplaats waar nu water in staat. Het water wordt voor allerlei doeleinde gebruikt, er worden wedstrijden opgehouden, en rond het water is veel recreatie gelegenheden aangelegd. Het Stadsstrand Esplanade aan de noordoever is een van de laatste wat aangelegd is. Dit strand ligt tussen het ziekenhuis en de Kunstlinie.

De Zeebank
Weerwater

Koetsierbaan

Na het gebouw Kunstlinie heb je de gebouwen Site By Site aan de Koetsierbaan grote glazen gebouwen. Tegenover deze gebouwen liggen de gebouwen waar het Leonardo Hotel zit en een groot metalen bubbel, De Stage waar het Casino inzit. 

De Smaragd
Side By Side
Cijfers

De Stage
De Pier

De Pier

Links van de spanbrug Hengelostraat ligt nog een houten pier richting het Weerwater. 

Olstgracht

Verder langs de De Pier en de Olstgracht gelopen, bij het Weerwaterplein is nog een grote graffiti beschildering op de kop van een woonhuis gemaakt. Daar is ook een straatje met allerlei eethuisjes en een pleintje waar je even rustig kunt zitten.

Op het einde van de Olstgracht kom je bij een busbaan, even voor deze busbaan aan de linker kant aan het Giethoornpad liggen deze gekleurde huizen. 

Vandaar weer terug naar het oude winkelcentrum en het treinstation Almere Centrum die net helemaal verbouwd is.

pakketje

Door Wijbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »