Bankje

Bosveldkers - Cardamine flexuosa

Het Beginbos

Zaterdag lekker in Het Beginbos geweest in Almere-Hout.
Het Beginbos vormt samen met het Vroege Vogelbos het oudste stukje bos langs de A6.
De naam Vroege Vogelbos komt van het VARA radioprogramma dat daar iedere zaterdag werd opgenomen.
Bruine Trilzwam - Tremella foliacea pers.
Het is een prachtig stukje bos met veel dood oud hout op de grond wat heerlijk is voor de schimmels, mossen en paddenstoelen.
Kronkelpaadjes lijden je door het bos en langs verschillende boomsoorten.
Esdoornhoutknotszwam - Xylaria longipes

Het Eksternest

Het Eksternest waar ook de parking is vind je het begin van de wandelroute.
Ik lig natuurlijk niet op het pad op mijn knieën maar in het bos. Dus ik ga het pad af om te zoeken. Bij iedere stap kijk ik wel waar ik mijn voeten neer zet zodat je niet per ongeluk boven op een plant of paddenstoel gaat staan. Ondanks dat stapte ik over een omgevallen boom heen en wat ik niet zag stapte ik in een diepe gat in de grond.

Ongelukje

Door de kleigrond gleed ik ook nog eens lekker door en in een seconde lag ik daar languit op de grond.
Fors kalkkopje - Physarum robustumCamera zat aan een kant helemaal onder de klei, dus eerst maar eens zorgen dat dat er zoveel mogelijk weer af was, lekker weer. Thuis het statief en de camera maar weer eens een grote schoonmaakbeurt gegeven. Gelukkig kan mijn Canon 7D en Manfrotto 055 statief wel wat hebben.

Buiten dat was het een vruchtbaar middagje fotograferen. Echt weer een heleboel kunnen vinden en de resultaten vind je op deze pagina en op de pagina
Flora en Fauna.

Eerder verschenen pagina’s van
‘Op mijn knieën door het bos’ ,Door Wijbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »