Gredas de Bolnuevo

Gredas de Bolnuevo

Sierra de Las Moreras
Playa de Bolnuevo
Echte tijm - Thumus vulgaris-3327

Bolnuevo staat bekend als badplaats in de provincie Murcia maar ook van de zandsteen sculpturen, Gredas de Bolnuevo. Vlak langs het strand aan de Ave. Pedro López Meca ligt een grote parking aan de voet van het beschermde natuurgebied van de Sierra de Las Moreras, hier kun je Gredas de Bolnuevo bezichtigen, gratis. Iets verder in de straat zijn leuke eettentjes zoals Oasis de Los Palmeras waar je o.a. heerlijke tapas kunt eten.

naaktstrand

Ave. Pedro Lópes Meca
Bolnuevo kust
gesteente, zink, lood, ijzer
Zepa isle cueva de lobos

Aan het einde van de weg is een grote draailus je kunt daar niet verder met de auto. Te voet of met de fiets kun je gewoon de kust blijven volgen. Bij de draailius kunnen langs de kant wel een paar auto’s staan, maar beter sta je op de grote parking. Vanaf de draailus kun je te voet over een grafelpad langs de zee lopen. Deze weg is een route voor wandelaars en wielrenners, en de fietsers houden over het algemeen wel rekening mee dat er ook wandelaars lopen. De weg gaat op en neer en heeft vele bochten. Het uitzicht is prachtig, over zee en over de kleine strandjes die in de inhammen liggen. Ieder strandje heeft zijn eigen naam en er is er ook één om naakt te zonnen en te zwemmen. Ik weet niet of daar gecontroleerd wordt maar het naakt zwemmen wordt daar niet zo nauw genomen. Niet alleen aan het strandje wat aan gegeven staat, dat er naakt gezwommen mag worden, maar ook aan de
andere strandjes liggen en zwemmen wel mensen die weinig of niks aan hebben.

Sierra de Las Moreras

Johannesbroodboom

Dit gebied ligt op de rand van de Sierra de Las Moreras. De Sierra de Las Moreras ligt zowel links als rechts van de snelweg AP7. Het is een bergzaam gebied met veel verschillende bomen en struiken. Het is ook het gebied van de Havikarend of Bonelli’s Eagle een
roofvogel die een spanwijdte van 1.70 m kan hebben. Het is een grote roofvogel die jaagt als een sperwer. Van grote hoogte kijkt hij rond en duikt dan met grote snelheid op zijn prooi af.

Vijgenboom vrucht - Ficus carica-3380

In het gebied zijn ook bijzondere palmbomen en struiken te vinden. Het landschap bestaat uit bergen, grasgebieden en plekken waar veel bomen en/of struiken zijn. Dit geeft genoeg ruimte en licht voor een diversiteit aan wilde bloemen en kleine beestjes zoals slangen en salamanders. Hier vind je ook o.a. de Johannesbroodboom en Vijgenboom.

Door Wijbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »